Banana split Sander 's style

Bananenparfait 

  • 150 g suiker
  • 30 g water
  • 120 g dooiers
  • 7,5 g geweekte gelatine
  • 250 g room
  • 200 g mascarpone
  • 600 g bananenpuree
  • 25 g water
  • 5 g Pisang Ambon
  • ½ vanillestokje

 

Klop de eierdooiers luchtig op. Kook het water en de suiker op tot 121°C en zet af. Smelt de geweekte gelatineblaadjes in de suikersiroop en giet de siroop al roerend door de dooiers. Voeg de mascarpone, vanillestokjes en de half opgeklopte room toe. Meng alles egaal en voeg de Pisang Ambon, het water en de bananenpuree toe. Doe in vormen en vries in. Haal 2 minuten voor het serveren uit de vorm en dresseer. Werk af met gesmolten chocolade.

Bananencrème

  • 120 g melk
  • 25 g suiker
  • 30 g dooiers
  • 7,5 g Maizena
  • 100 g bananenpuree
  • 4 g gelatine
  • 50 g mascarpone

 

Kook de bananenpuree en de melk op. Klop een ruban van de suiker, de dooiers en de Maizena. Giet de kokende massa op de ruban en zet op het vuur. Breng al kloppend aan de kook, zet af en voeg de gelatine toe. Stort uit en sluit volledig luchtdicht af. Laat afkoelen, draai glad en voeg de mascarpone toe.

 

Chocoladesaus

 

  • 100 g bittere chocolade
  • 50 g room
  • Scheutje water
  • 2,5 g Pisang Ambon

 

Kook de room, de Pisang Ambon en het water op. Voeg de chocolade toe en meng tot een egale massa.

 

Vanilleflan

 

  • 160 g melk
  • 1 vanillestokje
  • 40 g suiker
  • 150 g room
  • 5 g elastic

 

Snij de het vanillestokje open en haal de zaadlijsten er uit. Kook alles samen, zeef en mix en stort uit in een gewenste vorm. Vries in om ze makkelijker uit hun vorm te krijgen. Laat opnieuw ontdooien alvorens te serveren.

 

Crumble bresilienne/chocolade/banaan

 

  • 75 g bloem
  • 50 g zachte boter
  • 25 g suiker
  • zout
  • 5 g dooier
  • 7,5 g eiwit

 

Meng alles en verdeel over een bakplaat. Bak af op 170°C gedurende 6 minuten. Meng regelmatig terwijl het bakt. Koel af en maal fijn. Neem 100 g van deze crumble en meng met gemalen bresilienne, fijngemalen chocolade en gemalen gedroogde banaan. Voeg een snuifje zout toe.

 

Chocoladeflan

 

  • 125 g melk
  • 25 g room
  • 20 g suiker
  • 7,5 g Maizena
  • 22 g dooier
  • 100 g bittere chocolade
  • zout

 

Kook de melk en room op. Maak een ruban van de suiker eieren en Maizena. Giet de kokende massa op de ruban doe in de thermomix. Voeg ook de chocolade toe. Draai glad, voeg een snuifje zout toe en stort uit.

 

Chocosponce

 

  • 100 g eigeel
  • 300 g eiwit
  • 60 g amandelpoeder 100%
  • 50 g bloem
  • 70 g suiker
  • 20 g cacaopoeder

 

Alles samen mixen in de thermomix en laten rusten. Doe in spuitfles en vervolgens in kartonnen bekertjes spuiten. Spuit ze halfvol en bak 45 seconden op 800 watt af in de microgolfoven.

 


Nougatine chocolade

 

  • 600 g fondant
  • 500 g glucose
  • 20g cacao

 

Kook, voeg de cacao erbij, laat uitharden om vervolgens te cutteren. Werk af met verse banaan en blaadjes.

Print this page

Newsletter