Inktvis met Sakura, rodekool met gegrilde sesamzaadjes, gojibessen

Inktvis met Sakura, rodekool met gegrilde sesamzaadjes, gojibessen 

 

Ingrediënten en bereiding

 

Voor de rodekool

- 500 g gefermenteerde rodekool in weckpot met 1 % biologisch zeezout en bronwater gedurende 12 uur aan een omgevingstemperatuur van 25 °C

- gegrilde sesamolie 

- extra vierge olijfolie

- 25 g sesamzaadjes

- 50 g gojibessen 

- 25 g pompoenzaden

- 20 gefermenteerde shisovellen met 1 % zout

- mirin 

- 1 tl yuzu kosho 

 

Voor de inktvis

- schoongemaakte inktvis, ingevroren en fijn gesneden met de snijmachine, gegaard onder de lamp

- gegrilde sesamolie 

- Sakura sel de fleur 

- Sakura bladen 

- extra vierge olijfolie

 

Voor de rijstbladen met kool 

- te hard gekookte rijst 

- fermentatievocht 

- 1 el fijne suiker 

Mix fijn met de Thermomix en zeef indien nodig. Verdeel een dunne laag op de Flexipan en laat drogen onder de lamp of in een oven van 90 °C.

 

Recept : Arabelle Meirlaen

Foto: Bart Tanghe

 

Imprimer cette page

Partenaires

Devenir partenaire

Newsletter