Amandel-hazelnootgebak (+/- 5 taarten)
Meringue van amandel
400 g eiwit
400 g griessuiker
700 g amandelbroyage
80 g bloem
Bereiding:
Klop het eiwit stevig op en spatel er de bloem en de amandelbroyage onder. Spuit in bodems van ongeveer 16 cm en bak 15 à 20 minuten op 170°C.
Hazelnoot crème au beurre
600 g melk
660 g suiker
2 vanillestokken
7 eierdooiers
60 g suiker
1,5 kg boter
Bereiding:
Breng de melk, suiker en vanillestokken aan de kook. Vaneer vervolgens en laat afkoelen tot 20°C. Klop de eierdooiers en de suiker los en voeg toe aan de melk. Klop vervolgens 1,5 kg boter luchtig op, voeg het voorafgaande mengsel toe en eindig met de hazelnootpasta (naar eigen smaak).
Recepten: Peter De Groote en Jan Deschepper (Ten Dauwe)