7de editie van toprestaurants Knokke-Heist en omgeving 2016

24 december, 2015

Naast de vaste troeven zoals natuur, kunst en winkelen, speelt onze badstad nog een belangrijke troef uit: de kunst van het tafelen. Terecht wordt Knokke-Heist de gastropool van de Belgische kust genoemd. Dat werd nog eens bevestigd midden december bij de presentatie van de befaamde Michelingids 2016.

Het stond in de sterren geschreven: keukentalent in Knokke-Heist krijgt bevestiging.

Restaurant Bartholomeus met chef Bart Desmidt aan het fornuis, behoudt 2 sterren. Andere restaurants in Knokke-Heist bevestigen de waardering die Michelin hen eerder toediende: Cuines33, Jardin en Sel Gris behouden hun ster.

Nieuwkomer Brasa, een hip grillrestaurant, werd door G&M uitgeroepen tot ‘ontdekking van het jaar in Vlaanderen’.

Met ‘Toprestaurants in Knokke-Heist en omgeving’ krijgt de liefhebber van uitzonderlijke gastronomie een overzicht van mogelijkheden waar de smaakpapillen in alle seizoenen verwend kunnen worden in deze unieke streek die zoveel te bieden heeft.

Knokke-Heist ligt weliswaar in een hoekje, maar voor liefhebbers van een hoogstaande keuken staat deze gemeente en omgeving fel ingekleurd op de wereldkaart: 25 sterren binnen een straal van 25 kilometer.

Schepen van Toerisme,  Anthony Wittesaele stelt ‘ het culinaire is één van de speerpunten in ons beleid en de waarderingen in de Michelin- en Gault&Millau-gids zijn een opsteker van formaat’.

Sterrenrestaurant of brasserie, genieten à la carte of een verzorgde snelle hap: Knokke-Heist biedt in alle seizoenen een fijne tafel!

‘Toprestaurants in Knokke-Heist en omgeving – 2016’ kan je online raadplegen op www.myknokke-heist.be of je kan de brochure aanvragen bij toerisme Knokke-Heist vzw. Zeedijk-Knokke 660, 8300 Knokke-Heist, T 050 630 380 of toerisme@knokke-heist.be

Print deze pagina

Newsletter