DE NIEUWKOMERS VAN GENERATIE W, HET CULINAIRE HART VAN WALLONIE!

20 juni, 2016

Philippe Meyers (Restaurant Philippe Meyers in Eigenbrakel), Stéphane Diffels (L’Air de Rien in Esneux), Jean-Philippe Watteyne (Icook in Bergen) en Benoît Van den Branden (Cuisinémoi in Namen) zijn de vier chefs die zich bij  het Generatie W collectief vervoegen. Hierdoor stijgt het totaal aantal chefs over heel Wallonië tot 24. In hun slipstream brengen deze vier chefs bovendien nog eens een twintigtal Waalse producenten en ambachtslui met zich mee.
 "Deeluitmaken van Generatie W is voor mij de logische stap die voortvloeit uit het uitwisselen van know-how tussen chefs, producenten en ambachtslui die allen dezelfde passie delen: simpel, authentiek en lekker eten".
Reeds meer dan tien jaar werkt Benoît VAN DEN BRANDEN van het sterrenrestaurant Cuisinémoi met dezelfde filosofie: zich vastbijten in het terroir, het lokale en vooral het product. Met de juiste cuisson of zelfs zonder cuisson weerspiegelt het product de energie en dynamisme van deze creatieve chef.
"De liefde voor mijn beroep en het verdedigen van de producten voortkomend uit mijn streek zijn mijn motivatie om deel uit te maken van het chefscollectief van Generatie W" zegt chef Philippe MEYERS.
‘Niet alleen wil ik mijn passie delen met mijn personeel maar ook met de jonge stagairs uit de verscheidene hotelscholen. De verdediging van het Waalse terroir en product gemaakt door de kleine producent is iets wat me nauw aan het hart ligt. Vanzelfsprekend wil ik dan ook mijn kennis over deze producenten met mijn collega's van het collectief delen. Het loont dan ook de moeite ons terroir te verdedigen, evenals zijn producten en de personen die er dagelijks gepassioneerd aan werken. Wij zetten dan ook alles in het werk om deze ingrediënten ten volle te waarderen door ze soms simpel soms complex te bereiden’.
“Pierre Yves Gosse van het Restaurant La 5ème Saison heeft mij enorm veel bijgeleerd, niet alleen op technisch vlak maar ook vooral zijn liefde voor het product en voor Wallonië”, bekent Jean-Philippe WATTEYNE van het restaurant Icook. ‘Pierre Yves kweekt zelf een groot deel van de groenten voor zijn restaurant en zelfs ook nog wat gevogelte. Deze man is een echte encyclopedie’ vertelt Jean-Philippe: hij heeft de liefde voor het product getransfereerd naar mijn keuken.
In Fontin, op de hoogten van Esneux, heeft Stéphane Diffels, vanaf de opening van zijn restaurant L'Air de Rien, steeds de focus gelegd op producten uit zijn eigen streek. Voor hem is het 'chefsmetier' een diepgaande expressie van een goesting, een passie en is het essentieel een partnerschap af te sluiten met de mannen en vrouwen die aan deze producten een gezicht en smaak geven. Het zijn deze mannen en vrouwen die de chef opzoekt en die de start worden van een lange samenwerking.

 www.generationw.be

 

Print deze pagina

Newsletter