Geopend: Vis van A, het nieuwe restaurant met vismarkt van Bart De Pooter.

18 januari, 2023

Het menu wordt bepaald in functie van de vangst van de dag en de oogst van lokale en biologische visboeren. “Het is een zeer ruime kaart. We kopen onze vis rechtstreeks op de veiling van vissersboten die van de golf van Biskaje tot in Noorwegen varen. We kiezen daarbij ook voor bijvangst en de minder bekende vissoorten die minstens evenveel smaak bieden. Weinig duurzame vis zoals tonijn staat dus niet op het menu.” zegt Bart. “Ook introduceren we de ‘dry aging’ methode, waarbij we vis gaan rijpen net zoals dat bij vlees gebeurt. Dit zorgt voor een rijkere smaak en een zeer aangename textuur. Een techniek die in ons land nog niet vaak toegepast wordt op vis, maar populair is in Japan en Australië. Ook groenten en kruiden spelen bij mij nog steeds een centrale rol en komen zo veel mogelijk uit onze eigen tuin.”

 

Het pand werd grondig verbouwd en omvat een restaurant met 160 plaatsen, een prachtig terras aan het water met verwarmde banken, en een imposante viswinkel met een ‘food market’ uitstraling. De locatie, Hangar 26-27 op de Rijnkaai, is niet ongekend in het Antwerpse. “Dit pand leent zich uitstekend voor ons concept met de Schelde als decor. Bovendien werd het interieur een uniek pareltje, een belevenis op zich. Je wordt als het ware ondergedompeld in de wereld van water en zee via verschillende zones. Zo is er een raw bar, een coral reef bar, een deep blue zone en mijn persoonlijke favoriet: de jellyfish room” zegt Bart.

 

 

De chef staat vol goesting aan het roer van dit nieuwe hoofdstuk. “Mijn dochter Karen, die 6 jaar met mij in Pastorale heeft samengewerkt, zei dat ze samen met mij iets nieuws wilde opstarten. Dan was de keuze snel gemaakt. Ik ben vooral heel dankbaar dat het merendeel van mijn vertrouwde team mee aan boord stapt bij Vis van A.” besluit Bart.

 

Vis van A restaurant en viswinkel zijn open van woensdag t.e.m. zondag. Reserveren en de kaart bekijken kan via www.vis-van-a.be. In het restaurant kan je terecht voor ontbijt, lunch en diner, en in het weekend ook voor brunch.

_________________________________________________________________________________

 

Over Bart De Pooter

 

Instagram: @bartdepooter www.bdpstories.com

 

Eerste Michelinster in 2003, Pastorale Tweede Michelinster in 2006, Pastorale 17/20 in Gault Millau gids, Pastorale Beste groenterestaurant 2018, Pastorale Score van 96 in La Liste, Pastorale

Chef van het jaar 2012

Oprichter van Grond zoekt Boer, 12 hectare grond voor duurzame landbouw

Opende PLANTn en WILDn in 2022, twee plant-based restaurants in Sapphire House Antwerp

 

Over Vis Van A

 

www.vis-van-a.be Instagram: @vis_van_a Seafood Restaurant & Market

Hangar 26-27, Rijnkaai 100, 2000 Antwerpen

Print deze pagina

Newsletter