Grote Nationale Wedstrijd van de "Beste Jonge Chef Rôtisseur"
20 maart, 2017
De Nationale Wedstrijd van 2017 is van wal gestoken en zal eindigen met de slotproef die zal plaats hebben op maandag 20 maart 2017 in restaurant "Elishout", Campus COOVI, Emile Gryzonlaan, I te 1070 Anderlecht. Deze Wedstrijd is voorbehouden aan jonge koks van maximum 26 jaar op datum van 30 september 2017, leerlingen van Hotelscholen of personeel van de ledenrestaurateurs van de Belgische Bailliage van de Chaîne des Rôtisseurs maar ook personeel van andere restaurants, toegestaan door de Wedstrijdcommisie.
De eindproef van maandag 20 maart 2017 zal betwist worden door zes kandidaten (en twee reserve kandidaten) geselecteerd door een professionele jury na lectuur van de recepten. Elke kandidaat-finalist zal geholpen worden door een commis-leerling van COOVI.
De Restaurateurs of Hotelscholen die een jonge kandidaat aan deze belangrijke Nationale Wedstrijd willen laten deelnemen, worden spoedig verzocht, ten laatste op februari 2017 (uiterste datum voor de inzending van de recepten !) de kandidaturen te
zenden naar Jean-Baptiste Thomaes
Conseiller Culinaire National van de Chaîne des Rôtisseurs
Voorzitter van de Jury van de Wedstrijd van de "Beste Jonge Chef Rôtisseur"
Restaurant "Château du Mylord" - Rue Saint-Mortier, 35 - B-7890 ELLEZELLES
(of via email : info@mylord.be)
Het Wedstrijdregelment is ter uwe beschikkinq. De gekozen thema's in biilage.
De winnaar van de Nationale Wedstrijd zal het geluk en de eer hebben om de Bailliage van België te vertegenwoordigen op de Internationale Wedstrijd die plaats heeft op 15 september 2017 te Perth (Australië). pg reis- en verbliifkosten — voor een hele week ! — voor de Belqische kandidaat. zijn vollediq ten laste van de Chaîne des Rôtisseurs. Deze internationale finale in Australië is een uitzonderlijke qeleqenheid en eengeluk die uw Commis wordt aangeboden !
De eigenaar van het Restaurant of de Hotelschooldirecteur van de kandidaat-winnaar zal ingaan (moest hij nog geen lid zijn) om lid te worden van de Chaîne voor een minimum
van 3 (drie) jaar.
Het Restaurant of de Hotelschool van de kandidaat-winnaar zal instaan voor de volgende Proclamatie - Galabanket van het komende jaar.
We rekenen stellig op uw medewerking en danken u bij voorbaat.
Met vriendelijke groeten,
Jean-Baptiste Thomaes
Conseiller Culinaire National van België
Voorzitter van de Jury
Dr Albert HanKenne
Bailli Délégué van België
Voorzitter van de Wedstrijd
ets R O
Chaîne des Rôtisseurs — Baillage van Belqië
WEDSTRIJD 2017
BESTE JONGE CHEF ROTISSEUR VAN BELGIË
Alqemeenheid
Thema van de Wedstriid .
1 origineel voorgerecht op basis van Oosterscheldekreeften eventueel geserveerd met zeewier of zeegroenten
Niet-verplichte contactpersoon : dhr Roger Puttaert - 0474 49 47 77 — roger.puttaert@telenet.be
(De officiële data van het Oosterscheldekreeftenseizoen uitstrekt van 30 maart tot 15 juli 2017, daarom krijgen we een