Martini Caffè Torino, de allereerste Negroni bar in België

03 maart, 2017

Dé Negroni hotspot van de wereld, hoe verdien je die claim?
 
Hosted by Dante, New York

Ongetwijfeld ’s werelds meest invloedrijke aperitivo bar, en nummer 34 op de heilige lijst van ‘World’s 50 best bars’. De signature Negroni van Dante eigenaar Naren Young wordt, naast de Martini Negroni (1/3 Martini Riserva, 1/3 Bombay Sapphire, en 1/3 Martini bitter, afgewerkt met ijs en zeste van sinaas), sowieso een echte publiekstrekker.
 
Martini e Amici: rond de wereld in 6 Negroni’s
Wat Caffè Torino nog unieker maakt, is de Negroni ‘wall of fame’. Martini heeft enkele van zijn vrienden van over de hele wereld gevraagd om hun signature Negroni recept aan te bieden in Caffè Torino. Met Dante erbij vind je er liefst 6 Negroni’s, eentje van op elk continent. “Play with time”, dat is ook Negroni’s uit 6 verschillende tijdszones op de kaart hebben. Bezoekers kunnen er van de verschillende signatures proeven en zelfs een gepersonaliseerde fles vullen om ook thuis in stijl een aperitivo te organiseren. Verkies je de Negroni van de Cocktail Kitchen in Dubai, of toch liever een Negroni uit Sydney, Bologna, Singapore of Chili?
 
‘The new style Negroni’ door Belgische top barmannen
Hun antwoord op de vraag om de Negroni van de toekomst te ontwerpen, dat kan je telkens gedurende 1 week komen proeven. Zo prijken de ‘Negroni of the future’ van Charly Lebrun (Bistro Des Anges), Didier Van den Broeck (Dogma), Jurgen Lijcops (Bar Burbure) en Manuel Wouters (SIPS) telkens gedurende 1 week op de kaart.
 
En wie aperitivo zegt, zegt ook lekkere hapjes!
Want aperitivo, dat is eten en drinken. Voor de hapjes in Martini Caffè Torino zorgen Francesco & Julia, stilaan een begrip in de Antwerps-Italiaanse eetcultuur.  In Caffè Torino zorgen zij samen voor de allerbeste Italiaanse hapjes die perfect passen bij al dat Negroni lekkers. Die krijg je standaard bij je drankje, maar kan je ook gewoon kopen en meenemen naar huis, met je fles Martini Negroni natuurlijk.
 
Aperitivo starts at 4
Caffè Torino in Antwerpen zal enkel de Vermouth di Torino van Martini schenken, een beschermde herkomstbenaming met een erg strikt predikaat waaraan slechts enkele vermouts voldoen: de Riserva Speciale Rubino en Riserva Speciale Ambrato, zijn dan ook de absolute top vermouts van Martini.
 
Praktisch:
 
Wat?
Martini Caffè Torino
 
Waar?
Sint-Antoniusstraat 2
2000 Antwerpen
(hoek met Nationalestraat – voormalig fietsenwinkel Jos Remes)
 
Wanneer?
Van donderdag 30 maart tot zondag 23 april
Telkens open op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 16u
Ook open op winkelzondag 2 april vanaf 16u
 
Voor wie?
Iedereen die graag een leuke tijd doorbrengt met vrienden, collega’s of familie.

Print deze pagina

Newsletter