SIAL: MIS HET NIET

20 mei, 2016

De grootste en belangrijkste voedingsbeurs ter wereld vindt dit jaar plaats van 16 tot 20 oktober. Op maar liefst 270 000 m2 presenteert SIAL PARIS een aanbod van meer dan 400 000 lokale en mondiale producten. Met zo’n 6500 exposanten uit meer dan 90 landen is dit dé ontmoetingsplek voor professionals. 

Meer dan een halve eeuw geleden was het de bedoeling van de Sial om uit te groeien tot de grootste internationale beurs voor professionals uit de voedingsindustrie. Anno 2016 heeft de beurs zichzelf op de kaart gezet als hét trefpunt voor de voedingsmiddelenindustrie.

Wat is nieuw?

Na een succesvolle start in 2014 organiseert de SIAL dit jaar wederom speciale beursruimtes voor opkomende sectoren. Voor de eerste keer is er een speciale glutenvrije sector, welke symbool staat voor de noodzakelijke aanpassingen van de markt om in te kunnen spelen op de nieuwe verwachtingen en patronen van goed geïnformeerde en veeleisende consumenten. Biologische en verse producten vormen eveneens een aandachtspunt van de vakbeurs en ook bier en warme dranken staan in de schijnwerpers. Dankzij de ‘Tech ruimte’ kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun technologieën presenteren aan de bezoekers. Ten slotte worden de ‘Made in France’ producten dit jaar opnieuw in een gezamenlijke beursruimte bijeengebracht.

La cuisine

De sector La Cuisine, waar gerenommeerde chef-koks de mooiste gerechten bereiden, blijft zonder twijfel het best bezochte evenement van de SIAL Paris. Daarnaast zal een internationale sterren chef-kok dagelijks een lokaal gerecht uit het desbetreffende land bereiden. Tenslotte wordt in 2016 voor de tweede maal een speciale SIAL Innovatieprijs voor de foodservice/catering toegekend.

Meer info: www.sialparis.com

 

Print deze pagina

Newsletter