Wim Van Hecke uit Zele wint wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2016

05 oktober, 2015

Wim Van Hecke, sous-chef van ‘Fleur de Lin’ te Zele, heeft vandaag de titel “Eerste Kok van België 2016” in de wacht gesleept. De Prijs Prosper Montagné is een culinair topconcours waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné.

De andere finalisten waren Fabian Bail (chef van restaurant ‘Paul de Pierre’ te Etikhove), Cédric Gourdin (chef van ‘La Ferme de Grambais’ te Nijvel), Glenn Verhasselt (chef van ‘Sir Kwinten’ te Lennik) en Ignace Wattenberge (sous-chef van hostellerie ‘L’Esco’ te Wetteren).

Als opdracht moesten de kandidaten drie gerechten klaarmaken waarbij strenge regels gehanteerd werden: een koude of warme bereiding van makreel met garnalen, waterkers en gember als voorgerecht; gevolgd door inlandse hoeveduif met groene kool, aardpeer, ganzelever en Lindemans Oude Geuze Cuvée René; en als dessert witte chocolade Belcolade met vanille, limoen en ananas.

De prijs voor de ‘beste commis’ gaat naar Hannes De Ryckere, commis van Glenn Verhasselt van restaurant ‘Sir Kwinten’ te Lennik. Hij mag een week stage lopen bij Peter Goossens in restaurant Hof van Cleve te Kruishoutem.

 

Print deze pagina

Newsletter