Gebakken kip met rijst, courgette en peultjes en Delino Sweet Sesame Wok & Dip saus

Ingrediënten

100 g rijst

1 ui

2 dl kippenbouillon

½ courgette

50 g peultjes

2 dl Delino Sweet Sesame Wok & Dip saus

1 rode paprika

20 g koriander

olijfolie

Bereiding

Snijd de kippenfilets in gelijke stukken, meng er de helft van de Delino Sweet Sesame Wok & Dip saus onder en laat marineren gedurende een nacht.

Snijd de peultjes in schuine gelijke stukken en kook deze kort op in kokend gezouten water. Giet af en laat afkoelen onder koud water. Snijd de courgette en rode paprika in brunoise.

Snijd de ui fijn en stoof deze aan in olijfolie, voeg er de rijst aan toe en bevochtig met de kippenbouillon. Laat zachtjes garen onder een deksel.

Zet een wokpan op, voeg er olie aan toe en laat goed warm worden. Doe er de gemarineerde kip bij en laat mooi aankleuren. Voeg er de paprika, de courgette en de peultjes bij. Laat kort aanstoven en meng er de rijst en de rest van de saus onder. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.

Voeg er op het laatste moment de fijngesneden koriander erbij.

Print deze pagina

Newsletter