Gelei van Viva Sara-bloedsinaasappelthee/ citroencréme / kletskop en munt

Ingrediënten (4 personen)

30 g losse Viva Sarabloedsinaasappelthee // 1 kaneelstokje // 350 g geleisuiker // 2 tl sinaasappelrasp // 2 gelatineblaadjes // 400 ml slagroom // sap van 2 citroenen // 60 g suiker

Bereiding 

Doe de thee en het kaneelstokje in een steelpan. Schenk er 400 ml kokend water op en laat 30 minuten trekken. Voeg suiker en sinaasappelrasp en -sap toe. Breng al roerend aan de kook en laat 4 minuten koken. Voeg er de geweekte gelatine aan toe. Snijd de bloesinaasappel in partjes en serveer over de gelei. Spuit de citroencrème over de gelei. Breng de slagroom met de suiker al roerend aan de kook. Vuur laag draaien en een minuutje laten koken.Laten afkoelen. Citroensap erbij. Het wordt dik. Schenk in leuke glaasjes of mooie schaaltjes. Folie erover. In de koelkast minimaal 5 uur laten opstijven. Ook lekker om een citroen te vervangen door een limoen.
Serveer als topping Diddes-muntkoekjes.

Recept: Sander-Jan Beirens
Foto: Jan Agten

Print deze pagina

Newsletter