Gravlax zalm – groene asperges – avocado – Didess kroepoek van gerookte rode paprika – kimchi

Ingrediënten en bereiding

 

Zalm

zalmfilets // 2 kg fijn zout // 2 kg grof zout // 2 kg suiker S2 // 30 g zwarte peperbolletjes // 30 g korianderzaad // 50 g venkelzaad // 3 bussels gehakte dille

 

Meng alle ingrediënten voor de marinade.

Laat de zalmfilets drie uur marineren.

 

Guacamole

1 rode peper // 6 rijpe avocado's // sap van 2 limoenen // ½ witte ui // 20 g melk // peper en zout

 

Verwijder de zaden van de rode peper, hak de ui en mix alle ingrediënten.

 

Wasabi-mayonaise

Maak een klassieke mayonaise en voeg er een klein beetje wasabi aan toe.

 

Kimchi

1 rode kool // 2 wortelen // 1 peper // 10 g gember // 20 g korianderzaad // 60 g zout // 2 l water

 

Hak de rode kool, de wortelen, de peper en de gember fijn.

Meng het zout en het water voor de pekel.

Laat de groenten, de gember en de koriander in een bokaal onder druk op kamertemperatuur marineren gedurende minstens drie weken.

 

Garnituur

radijs // asperges // komkommerrolletje // schuin gesneden lente-ui // Didess kroepoek van gerookte rode paprika

Print deze pagina

Newsletter