Mascarpone van rode vruchten en munt
INGREDIËNTEN (4 PERSONEN)
rode vruchten zoals aardbei en framboos
AARDBEIENCOULIS:
100 g aardbeien
25 g suikersiroop 50% (1deel suiker, 2 delen water)
scheut balsamicoazijn
MASCARPONE:
50 g mascarpone
50 g room
10 g suiker
vers gemalen koffie
MUNTOLIE:
50 g koolzaadolie
10 g verse munt
1 vanillestok
1 citroen
CRUMBLE:
130 g bloem
70 g amandelpoeder 50%
85 g boter
35 g bruine suiker
20 g bloemsuiker
ijs of sorbet
BEREIDING
AARDBEIENCOULIS:
Was de aardbeien, snijd in stukken en doe in een beker. Voeg overige
ingrediënten toe en mix fijn.
MASCARPONE:
Meng de mascarpone met de room en de suiker. Klop licht op. Spatel
er wat vers gemalen koffi e onder. Doe in een spuitzak en leg in de
koelkast tot gebruik.
MUNTOLIE:
Snijd de muntblaadjes fi jn. Meng samen met de olie en het vanillezaad.
Mix fi jn. Zeef indien gewenst.
CRUMBLE:
Meng alle ingrediënten. Verdeel over een bakplaat en bak af op 180°C
(Hete lucht met ring 180°C - 8 à 9 minuten). Roer regelmatig met een
vork om. Laat afkoelen.
DRESSEREN
Schik de crumble in het midden van het bord. Meng de stukjes aardbei
met de muntolie en voeg wat geraspte schil van citroen toe. Schik op
de crumble. Spuit er enkele toe es mascarponecrème tussen, alsook
enkele druppels aardbeiencoulis. Werk af met een bolletje ijs of sorbet
en enkele kleine blaadjes munt.
Recept: Peter Coucquyt (Foodpairing @ AEG COOKING CLUB)
Foto’s: Michael De Lausnay