Roulade van buikspek op oosterse wijze

INGREDIËNTEN

buikspek
Zimolo-poeder (kleefmiddel)
gehakt met eieren, kruiden en paneermeel (farce)
kleurzout
Chinese saus Delino


BEREIDING

Kuis het buikspek mooi op tot een mooi plat stuk. Smeer in met
kleurzout (niet te veel!) en laat één nacht rusten. Spoel de volgende
dag het vlees goed en smeer in met de Chinese saus Delino. Leg dan
de vulling mooi in het midden en overstrooi met de Zimolo (Zimolo
is een tranglutaminaat, nl. transglutaminase dat 2 ingrediënten met
elkaar kan doen verkleven als deze eiwitten bevatten.). Maak hiervan
een mooie rollade, verpak deze in aluminiumfolie en trek het geheel
vacuüm in een kookzak. Gaar 3 uur in de stoomoven op 52°C. Laat
vervolgens één nacht koelen. Haal het vlees uit de verpakking,
spoel en droog het vlees en wrijf in met de Chinese saus Delino. Bak
vervolgens zo’n 30 minuten af op de barbecue.
Serveer met vers gewokte oosterse groentjes.

Recept: Peter De Groote (Ten Dauwe)
Foto: Jan Agten

Print deze pagina

Newsletter