Wok van verse groenten, kip en kokosmelk

Wokken is een ideale manier om snel een veelzijdige maaltijd op tafel te toveren. Een wokpan is vandaag de dag dan ook onmisbaar in de keuken. Wokken doe je kort en krachtig, en met een beetje fantasie zet je telkens een nieuw gerechtje op tafel. AEG heeft een speciale wokpan ontwikkeld met een ronde bodem ideaal, voor een keramische vuur.

Extra materiaal

een wok

een vijzel

voor de liefhebbers: eetstokjes

Ingrediënten (4 personen)

De woksaus

1 kleine knol verse gember

2 teentjes look

2 rode chilipepers

2 stengels citroengras

1 limoen

5 dl sojasaus

2 eetlepels sesamolie

1 eetlepel vissaus

2 eetlepels honing

kokosmelk

De noedels

300 g eiernoedels (mie)

De wok

350 g kip (in reepjes)

3 stukken babymaïs

4 lente-uitjes

6 stevige paddenstoelen

1 bussel koriander

1 scheutje plantaardige olie

100 g sojascheuten

3 verse jonge wortelen

100 g snijbonen

1 tomaat

100 g diepvrieserwten

1 à 2 bloemen Oost-Indische kers

Bereiding

De woksaus

Plet de look, verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snijd deze in kleine stukjes. Schil en rasp de gember, en snijd de stengels citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de vijzel en stamp ze tot een fijne maar vezelige pasta.

Voeg er de sojasaus, de sesamolie, de vissaus, het limoensap en de honing aan toe.

Laat het geheel zo lang mogelijk trekken, liefst een nacht lang.

Neem een fijne zeef en giet de saus erdoor. Druk de vezelige restjes stevig aan, zodat je alle aroma’s eruit perst. Giet de saus in een fles en bewaar ze in de koelkast.

De noedels

Kook de eiernoedels (mie) gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd de noedels even opzij.

Kook ook de diepvrieserwten kort in kokend water.

De wok

Snijd de kolfjes babymaïs overlangs in vier stukken en de lente-uitjes in (schuine) ringen. Snijd de paddenstoelen in schijfjes of kwartjes.

Snijd de kippenfilet in dikke hapklare reepjes.

Verwarm de wok op hoog vuur. Het is belangrijk om de pan zeer heet te laten worden.

Voeg een scheutje plantaardige olie toe en schroei de stukjes kippenfilet dicht in de olie.

Schep het vlees uit de wok en zet het even opzij.

Voeg nog een scheutje olie toe en wok nu alle groenten op een hoog vuur.

Doe na een tweetal minuten ook de noedels in de wok, en bak ze kort mee.

Wanneer de noedels warm zijn, voeg je het vlees toe en de erwten.

Blus de mengeling met kokosmelk, en roer alles enkele keren goed om.

Laat alles even inkoken en gaar worden.

Voeg net voor het serveren snippers verse koriander toe.

Versier het gerecht met blokjes van tomaat en een bloempje Oost-Indische kers.

Print deze pagina

Newsletter