Oosters slaatje met scampi ‘à la plancha’

Ingrediënten

Voor het slaatje:

Komkommer, lente-uitjes, wokmie, koriander, chilipepertje, sojasaus, sesamolie, limoen

Voor de marinade (scampi’s):

sap van 2 sinaasappelen, 3 teentjes look, olijfolie, scampi’s

 

Bereiding

Pel eerst de scampi’s en verwijder de darmkanaaltjes.

Maak de marinade. Duw de lookteentjes door de lookpers en meng met het sinaasappelsap, de olijfolie, peper en zout. Giet over de scampi’s en laat 45 minuten in de koelkast staan.

Maak het slaatje. Schil de komkommer en snijd in hapklare blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne plakjes en doe erbij. Voeg eventueel naar eigen smaak een chilipepertje in heel kleine stukjes toe. Snipper de verse koriander en breng op smaak met de sesamolie en de sojasaus.

Ondertussen is de plancha op temperatuur gebracht. Bak daarop de scampi’s.

Verdeel het slaatje over de bordjes, schik de scampi’s erop en werk af met een blaadje koriander en een schijfje limoen. 

Print deze pagina

Newsletter