Hieronder vind je een selectie van wat er allemaal leeft in de wereld van dolce. Zelf een idee voor een berichtje op deze blog? Mailen naar ilse@dolceworld.com.
4 DAGEN LANG GEVEN CHEFS, RESTAURATEURS EN FOODEXPERTEN UIT ALLE HOEKEN VAN HET LAND HET BESTE VAN ZICHZELF EN KAN JIJ PROEVEN VAN HUN PASSIE VOOR KOKEN EN GOOD FOOD.
Ze gaan de Street Food uitdaging aan om je unieke en smakelijke gerechten te laten ontdekken. Concerten en dj-sets, workshops en straatartiesten begeleiden je culinaire ontdekkingen en geven het festival een over-the-top sfeer die alleen België kan bieden.
Wow, what an exclusive loft and dining experience we had at Caillou. The Loft Exclusief is a one-of-a-kind private dining suite in collaboration with Sel Gris, rated 17/20 Gault & Millau, and Caillou, rated 15/20 Gault Millau
San Sebastian Gastronomika - Waar Culinaire Magie Samenkomt met Inspiratie!
Ik ben enthousiast om te delen welke geweldige ervaring ik heb gehad op San Sebastian Gastronomika, een van 's werelds toonaangevende culinaire evenementen. Het was een gastronomische reis als geen ander, vol met inspirerende sprekers, innovatieve producten en een levendige sfeer die me werkelijk heeft geboeid.
Horecaprofessionals ontmoeten elkaar op Gastvrij Rotterdam! Als gastronomisch platform biedt het een overzichtelijk beeld van de laatste trends en ontwikkelingen in de sector. Met een compleet aanbod van bijna 500 food en non-food leveranciers is dit dé plek om u klaar te stomen voor het najaar.
In deze opleiding ontdek je hoe je je horecazaak (online) populair maakt d.m.v. een efficiënt marketingplan.
Wie aan de Rijnkaai in Antwerpen passeerde, kon er niet omheen: in Hangar 26-27 werd met man en macht aan het nieuwe restaurant van Bart De Pooter gewerkt. De keuken combineert verse ingrediënten uit de Noordzee met de kooktalenten van Bart en het vertrouwde team van Pastorale, zijn eerste restaurant dat onlangs 30 kaarsjes uitblies.
Bart De Pooter: “We brengen een totaalconcept voor liefhebbers van kwalitatieve vis. De ‘A’ verwijst naar Antwerpen, en is Antwerps dialect voor ‘vis van jou’. Daarnaast betekent de naam ook Vis van Allemaal, omdat ik vind dat kwalitatieve vis zo toegankelijk mogelijk moet blijven.” Zo is er een driegangenlunch voor 39 euro, een uitgebreid chef’s menu voor 79 euro, en kan je ook gerechten à-la-carte bestellen van ontbijt tot diner.
De ontmoetingsplaats voor internationale voedingsinnovaties van 15 tot 19 oktober 2022 in expositiecentrum Paris Nord Villepinte .
SIAL is een bron van inspiratie voor de internationale Food-community waar synergieën ontstaan tussen de verschillende spelers met de bedoeling hen samen te begeleiden naar een collectieve en positieve impuls, en iedereen de vereiste tools te bieden om de voeding van morgen te creëren. De chef en SIAL verbinden zich er samen toe veranderingen door te voeren.
The nature ally of Bordeaux wines
Paard en mens, al eeuwen een onlosmakelijk geheel als men het heeft over het werk op het veld. Dat was het toch, tot men na de oorlog besliste om de werkdieren te vervangen door nieuwe modernere middelen: de landbouwmachines. Deze tractoren werden al snel massaal ingezet en verdrongen de paarden uit de wijngaard. Daar waar de beesten in Champagne en Bourgogne nog op beperkte schaal werden ingezet verdwenen ze in de jaren 50’- 60’ volledig in de Bordeauxstreek.
Wedstrijd Gouden Tavola bekroont de firma’s DRINK iT FReSH, Food Revolution by Didess (2x) en Little Cheese Farm
Wat wil de hedendaagse en bewuste consument vandaag op zijn bord? Het is een op zijn minst uitdagende vraag, die echter niet zo eenvoudig te beantwoorden is. Vegetarisch, vegan, local food, clean label, aandacht voor allergenen, biologisch … het zijn al lang geen vluchtige hypes meer, maar trends die fabrikanten beter niet links laten liggen. Wat vast staat, is dat fabrikanten best rekening houden met de kritische consument. Nog meer dan in het verleden is die immers mee aan zet en stuurt hij/zij het ontwikkelings- en productieproces van (nieuwe) producten mee. Dat kwam duidelijk naar voren bij de inzendingen voor de Gouden Tavola 2022.
In de wereld van de professionele keukenbouw is passie een onmisbaar ingrediënt. Net zoals een chef-kok zijn liefde voor ingrediënten koestert, zo moet een keukenbouwer een diepe passie hebben voor techniek. Herman Maes, een ware meesterchef op dit gebied, belichaamt deze passie in zijn werk als geen ander.
Geen mooier valentijnscadeau dan een romantische vakantie. Denk jij er net zo over? Verwen je partner (en jezelf) dan met een amoureuze trip naar Türkiye. Het land betovert je niet alleen met zijn rijke cultuur en natuur. Je beleeft er een heleboel hartverwarmende activiteiten die jullie liefde aanwakkeren.
10 Tips voor een romantische getaway in Tsjechië
Wellness in de bergen, slapen in kastelen en badderen in bier
Schone lucht, mooie natuur, warm mineraalwater en sprookjesachtige kastelen waar je kunt slapen. Het is de perfecte combinatie voor een romantisch wellness verblijf voor twee. En waarom niet in Tsjechië? Op ongeveer 9 uur rijden of anderhalf uur vliegen bevind je je in heel ander land met andere taal, munteenheid en landschap. Ontsnap aan de zorgen van alledag en dompel jezelf onder in heilzaam water, bier of geniet van een verfrissende wandeling door de Tsjechische natuur.
Wellness op koninklijke wijze
Tsjechië kan bogen op ontelbare kastelen. Velen daarvan worden als accommodatie gebruikt en bieden wellness faciliteiten aan. Hun romantische decor gecombineerd met diensten van topkwaliteit maken ze tot een gewilde plek voor iedereen die lichaam en geest wil ontspannen. In deze vijf kastelen treed je in de voetsporen van ridders en koningen
Credit Photo Zamek Loucen
René Redzepi, Rasmus Munk, Leonor Espinosa and Matthew Lightner will be at the 25th anniversary of San Sebastian Gastronomika-Euskadi Basque Country
Une édition bien remplie de TUTTOFOOD est sur la ligne de départ
De reputatie van horecazaken staat in de digitale sterren geschreven. Nu meer dan ooit.
EquipHotel komt van 6 tot 10 november 2022 terug naar Parijs, Porte de Versailles.
Met de voorbereidingen in volle gang ziet Managing Director van Gastvrij Rotterdam, Robert Melaard dat de horecasector niet kan wachten: “We merken een ontzettend groot animo van horecaleveranciers, brancheorganisaties en wedstrijd organisatoren om aanwezig te zijn op de beurs. De laatste paar vrije stands worden nu nog ingevuld, waardoor we vijf zeer goed gevulde beurshallen presenteren. We kijken uit naar drie dagen boordevol inspiratie, netwerken met bestaande én nieuwe connecties. Dat is toch echt de kracht van elkaar live ontmoeten. Je bent echt weer helemaal bij na een bezoek aan Gastvrij!”
Jeune Sommelier en Jeune Rôtisseur 2022 verkozen door Chaîne des Rôtisseurs
Na een spannende strijd wist jonge chef Florian Daniels de prijs van Jeune Rôtisseur weg te kapen, terwijl Elise De Waele werd verkozen tot Jeune Sommelier van het jaar. Hiermee gingen weer twee beloftevolle culinaire talenten aan de haal met de toonaangevende prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de Chaîne des Rôtisseurs, een prestigieuze internationale gastronomische vereniging.
Het Steigenberger Wiltcher's heeft maandag aangekondigd dat het een uniek partnerschap is aangegaan met sterrenchef Kevin Lejeune van het restaurant La Canne en Ville, dat oorspronkelijk op een steenworp afstand van het hotel was gevestigd. Na het succes van de sterrendiners die ze tijdens de lockdowns samen organiseerden, bezegelen het hotel en de getalenteerde chef hun samenwerking door dit bijzonder gewaardeerde gastronomische huis in Brussel te verhuizen naar het Brusselse hotel. De directe toegang vanaf de Louizalaan 77 maakt het een ideale omgeving voor de creatieve keuken van de jonge sterrenchef voor zowel de hotelgasten als de fijnproevers in de hoofdstad.