Gevulde courgettebloem oosterscheldekreeft & shiro miso yuzu & kreeftensaus
Gevulde courgettebloem oosterscheldekreeft & shiro miso yuzu & kreeftensaus
Voor de bloem:
Ingrediënten:
4 courgettebloemen
1 grote oosterscheldekreeft
2 eiwitten
100 gr witte visfilet
piment d’espelette
zout
olijfolie
Begin met het maken van een court bouillon. Kook hierin de kreeft voor twee minuten en koel ze vervolgens af in ijswater.
Décortikeer de kreeft een ze goed is afgekoeld. zorg ervoor dat er zeker geen kraakbeentjes of stukjes schalen meer aanwezig zijn in het vlees.
Het vlees van de kreeft wordt vervolgens in brunoise gesneden.
Vermaal 100 g witte visfilet met 50 gr eiwit tot een fijne pasta en meng onder de brunoise
Deze brunoise gaan we op smaak brengen met zout, piment d’espelette en olijfolie.
Doe de afgewerkte kreeften mengeling in een spuitzak.
Neem de gcourgettebloemen erbij.
Spuit de kreeftenmengeling in de bloem. Als de bloem goed is gevuld, moet deze worden ingestreken met olijfolie.
- voor de shiro miso yuzu gember:
ingrediënten:
100 g shiromiso
10 g yuzu-sap
20 g ceconfijte gember in stukjs
alles onder elkaar mengen en 1 minuut cutteren
- afwerking
- courgetteblom grilleren op de teppanyaki of de grill
garneren met een lepel shiromiso
afwerken met een schuimige kreeftensaus