Gevulde courgettebloem oosterscheldekreeft & shiro miso yuzu & kreeftensaus

 Gevulde courgettebloem  oosterscheldekreeft & shiro miso yuzu  & kreeftensaus

Voor de bloem:

Ingrediënten: 

4 courgettebloemen

1 grote oosterscheldekreeft

         2 eiwitten

        100 gr witte visfilet

piment d’espelette

zout

olijfolie

 

Begin met het maken van een court bouillon. Kook hierin de kreeft voor twee minuten en koel ze vervolgens af in ijswater.

Décortikeer de kreeft een ze goed is afgekoeld. zorg ervoor dat er zeker geen kraakbeentjes of stukjes schalen meer aanwezig zijn in het vlees.

Het vlees van de kreeft wordt vervolgens in brunoise gesneden. 

Vermaal 100 g witte visfilet met 50 gr eiwit tot een fijne pasta en meng onder de brunoise

Deze brunoise gaan we op smaak brengen met zout, piment d’espelette en olijfolie.

Doe de afgewerkte kreeften mengeling in een spuitzak. 

Neem de gcourgettebloemen erbij. 

 

Spuit de kreeftenmengeling in de bloem. Als de bloem goed is gevuld, moet deze worden ingestreken met olijfolie.

 

 

  • voor de shiro miso yuzu gember:

ingrediënten:

100 g shiromiso

10 g yuzu-sap

 20 g ceconfijte gember in stukjs

 alles onder elkaar mengen en 1 minuut cutteren

 

  • afwerking 
  •  courgetteblom grilleren op de teppanyaki of de grill 

 

garneren met een lepel shiromiso 

afwerken met een schuimige kreeftensaus 

Print deze pagina

Newsletter