Kabeljauw met morieljes en duinasperges van Deswarte, geplette Ile de Ré-aardappeltjes met tuinkruiden

INGREDIËNTEN

kabeljauwrug
morieljes
duinasperges
geplette aardappeltjes uit Ile de Ré (Alcmaria)
Cévenne-ui
tuinkruiden: dragon, kervel, platte peterselie
eigeel
boter
tuinkruiden

BEREIDING

Schil en kook de asperges in gezouten water. Laat afkoelen in het
kookvocht. Maak de morieljes schoon. Bak ze in een pan met veel
boter en kruiding in de oven.
Kook de aardappels in de schil gaar, en plet ze samen met een
fijngesneden Cévenne-ui en de tuinkruiden.
Bak de kabeljauw in neutrale olijfolie in een pan aan, en gaar verder op
190°C in de oven. De binnenkant moet nog glazig zijn.
Warm de asperges terug op in een beetje kookvocht waar een klont
boter is aan toegevoegd. Klop een eigeel tot een sabayon en vermeng
met de boterjus. Schuim op en dresseer.

Recept: Iain Wittevrongel (Ten Bogaerde)
Foto: Stefanie Geerts

Print deze pagina

Newsletter