Westtoer Innovatie Award voor vernieuwende kustondernemers

29 november, 2019

De deelnemers kregen Master Classes, coaching sessies en expert datings aangeboden. Daarbij werd vooral gewerkt op het DNA van de Kust, seizoensverbreding, blurring, personeelsmanagement en Big Data. Er werden 18 innovatiedossiers opgesteld waarvan het grootste deel intussen werd gerealiseerd. Via de website en de Facebookpagina van de Kust kon de consument een maand lang stemmen voor zijn of haar favoriete project.

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde en voorzitter van Westtoer: “Alle laureaten zijn winnaars. Het feit dat er 18 innovaties werden ontwikkeld, wijst op de grote dynamiek en de innovatiedrang van onze toeristische ondernemers. We zijn trots dat onze kustondernemers samen met ons blijven inzetten op innovatie.”

Goud: Lakeside Paradise (Knokke-Heist)
Frank Vanleenhove uit Knokke-Heist werd tot de uiteindelijke winnaar gekroond. Afgelopen weekend opende hij de eerste ecologische schaats- en curlingbaan van de Benelux. Hiermee wil hij zijn zaak Lakeside Paradise ook in de winter aantrekkelijk maken. Vanleenhove doet daarnaast nog onderzoek naar een Wavepark met artificiële golven waarmee hij een internationaal watersportpubliek wil aantrekken.

Zilver: Spermaliehoeve (Middelkerke)
Anne-Sophie Vanhoutte uit Middelkerke nam de zilveren medaille in ontvangst. Met haar innovatieproject zet zij in op blurring, een trend waarbij je verschillende diensten of producten aanbiedt op eenzelfde adres – zoals bijvoorbeeld de combinatie van een wassalon waar je ook iets kunt eten. Op haar Spermaliehoeve combineert Vanhoutte toerisme en educatie. Behalve overnachten kunnen kinderen er Franse taallessen en internationale taalkampen volgen. Vanhoutte wil kinderen op deze manier laten proeven van zowel verschillende talen en culturen als van het boerderijleven.

Brons: Conceptstore Kabine (Oostende/Koksijde)
Eliza Dewaele uit Oostende en Koksijde maakt de top drie af. Met haar concept zet ze in op personeelsmanagement. Ze breidde recent uit met een tweede vestiging en koos daarbij resoluut voor een nieuw team. Dat stelde ze volledig samen uit mensen die aansluiten bij het concept van de zaak en bij haar persoonlijkheid als zaakvoerster.

De andere laureaten zijn: Hotel Ambassador en Parkhotel uit De Panne, Wowie en Germain uit Koksijde-Oostduinkerke, Hotel Cosmopolite en La Concierge uit Nieuwpoort, Nieuw Tempelhof uit Middelkerke, Captain Blue uit Oostende, Horizon vzw uit Bredene, Hotel Rubens, Hotel Apostrophe, Restaurant Villa De Torre en Amanté Beach uit De Haan-Wenduine, Brasserie Oosterstaketsel uit Blankenberge, Holiday Suites uit Zeebrugge en Beachclub Anemos uit Knokke-Heist.

Meer info, video’s en foto’s over de laureaten vind je terug op de website: www.dekust.be/nl/inspiratie/innovatiedossiers-profit

Print deze pagina

Newsletter